Ruilen / Retourneren / Garantie

Een artikel terugsturen binnen de 30 dagen


Ruilen

Een sieraad ruilen is heel eenvoudig: je stuurt ons de artikelen terug in hun (voor zover mogelijk) originele juwelendoosje, met eventuele certificaten, enzovoort. Je stopt er jouw bestelbon bij, waarop je de reden van jouw retour invult, net als de nieuwe artikelen waarvoor je wenst te ruilen. De ringkaart hoeft je niet terug te sturen, dat is een geschenk voor jou.

Terugbetaling

Je retourneert een sieraad, maar vindt niet meteen een ander artikel waarvoor je wilt ruilen? Dan betalen wij je probleemloos je geld terug. Ook dat verloopt heel eenvoudig. Je volgt dezelfde werkwijze zoals hierboven. Wij storten dan het volledig betaalde bedrag terug op jouw rekening binnen de 14 dagen na ontbinding. Als je oorspronkelijk verzendkosten heeft betaald, worden deze terugbetaald. Afgeprijsde artikelen worden niet terugbetaald maar kunnen geruild worden voor een ander artikel of je kunt een waardebon ontvangen voor het aankoopbedrag van het afgeprijsd artikel.

Opgelet: beschadigde, bevuilde of reeds gedragen artikelen kunnen niet geretourneerd worden. Bij misbruik van retourzendingen behoudt Montebello zich het recht om een nieuwe bestelling te weigeren. Heb je toch een beschadigd sieraad ontvangen, dien je deze beschadiging binnen de 14 dagen na ontvangst aan ons door te geven. Indien deze periode overschreden is, zal het beschadigd sieraad vallen onder “beschadigd door het dragen” en vervalt het recht om het sieraad te retourneren of te ruilen.

Hoe stuur je een sieraad terug?
Vooraleer je het artikel verstuurt neemt je even contact met ons op via info @ montebello-sieraden.nl (zonder spaties) om je retour te melden.
Je stuurt jouw bestelling gefrankeerd terug naar

Montebello Sieraden

Anton Van de Veldelaan 13
2900 Schoten
België

Om je retour vlot af te handelen, vragen wij je om ons vooraf per e-mail de komst van je pakket te melden. Dat doe je via ons emailadres info @ montebello-sieraden.nl.
Opgelet: onvoldoende gefrankeerde pakketjes worden door De Post geweigerd en naar je teruggestuurd, vaak met strafport tot gevolg. Let er dus op dat je het pakket voldoende frankeert.

 

Garantie op juwelen en horloges

Garantie

In geval van een fabricagefout* herstellen we gratis je sieraad indien het binnen een termijn van 30 dagen na aankoop
teruggestuurd wordt. Nadien zullen wij (indien technisch mogelijk) jouw sieraad tegen een vergoeding herstellen.
Schade, vervorming of slijtage door gebruik vallen niet onder deze garantie.
Net als bij kleding en schoenen, ondergaan sieraden bij het
dragen een normale slijtage. Behandel daarom je sieraden met
zachtheid, vermijd contact met water en detergenten en doe ze
uit als je gaat slapen.
*Vallen niet onder fabricagefouten: verkleuring van sieraden (dit is een normale slijtage), kapot getrokken of verwrongen schakels, stenen die eruit zijn gevallen bij sieraden die vervormd zijn (niet meer de originele vorm hebben).
Voor wat betreft bicolor sieraden (zilver met een dun laagje goud),
raden we de klanten wel aan om voorzichtig met deze sieraden om te gaan aangezien het natuurlijk maar om een heel dun laagje goud gaat.

Hoe gebruikmaken van de garantie?

Ook dat verloopt heel eenvoudig. Bij de meeste merkartikelen ontvang je een garantiebewijs van de producent, in de andere gevallen geldt de kassabon/factuur als garantiebewijs.
Merk je binnen de garantietermijn een gebrek aan je artikel, dan hoef je ons enkel het juweel samen met het garantiebewijs terug te sturen. Wij ruilen of repareren het gratis voor jou. Kan dat niet, of vertoont het omgeruilde artikel ook gebreken, dan krijg je een tegoedbon voor de oorspronkelijke aankoopwaarde. Contacteer ons voor de mogelijkheden.